Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Banánové muffiny z ovsených vločiek

6
porcií
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
banán
2 ks
vajce
3 PL
trstinový cukor
120 g
ovsené vločky
1 KL
kypriaci prášok do perníka

Čokoládová vrstva

100 g
slnečnicové semienko
10 PL
studená voda
1 PL
karob
2 PL
granko

Na ozdobu

sušené hrozienka
slnečnicové semienko

postup

1.
Tofu je na obrázku omylom. Hodinu pred pečením zalejeme slnečnicové semienka studenou vodou a necháme v postáť.
2.
Slnečnicové semienka zlejeme, dáme do mixéra/sekáčika, pridáme 10 PL studenej vody a mixujeme dohladka. K rozmixovanej zmesi pridáme karob a granko. Vznikne nám tuhšia čokoládová hmota, pripomínajúca nutelu.
3.
Celé vajcia ušľaháme s 3 PL cukru do peny. Potom k nim opatrne pridáme na malé kúsky nakrájané 2 ks banánov (ideálné sú mäkké - prezreté, které sú viac sladké) a šľaháme ešte asi 2 minúty.
4.
Ovsené vločky si v mixéri rozdrvíme na jemný prášok a zmiešame ho s práškom do pečiva.
5.
Ovsené vločky opatrne primiešame k vyšľahaným vajciam a párkrát premiešame varechou. Nakoniec pridáme tretí banán - nakrájaný na malé kúsky.
6.
Zmesou naplníme 6 muffinových košíčkov. Na vrch dáme 1 PL čokoládovej zmesi, ozdobíme sušenými hrozienkami a semienkami. Pečieme pri teplote 180 stupňov 23 minút. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...