Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Banánové muffiny z ovsených vločiek

6
porcií
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
banán
2 ks
vajce
3 PL
trstinový cukor
120 g
ovsené vločky
1 KL
kypriaci prášok do perníka

Čokoládová vrstva

100 g
slnečnicové semienko
10 PL
studená voda
1 PL
karob
2 PL
granko

Na ozdobu

sušené hrozienka
slnečnicové semienko

postup

1.
Tofu je na obrázku omylom. Hodinu pred pečením zalejeme slnečnicové semienka studenou vodou a necháme v postáť.
2.
Slnečnicové semienka zlejeme, dáme do mixéra/sekáčika, pridáme 10 PL studenej vody a mixujeme dohladka. K rozmixovanej zmesi pridáme karob a granko. Vznikne nám tuhšia čokoládová hmota, pripomínajúca nutelu.
3.
Celé vajcia ušľaháme s 3 PL cukru do peny. Potom k nim opatrne pridáme na malé kúsky nakrájané 2 ks banánov (ideálné sú mäkké - prezreté, které sú viac sladké) a šľaháme ešte asi 2 minúty.
4.
Ovsené vločky si v mixéri rozdrvíme na jemný prášok a zmiešame ho s práškom do pečiva.
5.
Ovsené vločky opatrne primiešame k vyšľahaným vajciam a párkrát premiešame varechou. Nakoniec pridáme tretí banán - nakrájaný na malé kúsky.
6.
Zmesou naplníme 6 muffinových košíčkov. Na vrch dáme 1 PL čokoládovej zmesi, ozdobíme sušenými hrozienkami a semienkami. Pečieme pri teplote 180 stupňov 23 minút. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.