Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Černicový koláč z kukuričnej polenty

ingrediencie

400 g
černice
250 g
kukuričná polenta
200 g
maslo
150 g
trstinový cukor
4 ks
vajce
100 g
mleté vlašské orechy
2,5 KL
kypriaci prášok do pečiva
150 ml
sójový jogurt
1/2 ks
pomaranč

Na ozdobu

100 g
nasekané vlašské orechy

postup

1.
Vo väčšej mise vyšľaháme maslo s cukrom do svetlého nadýchaného krému. Potom opatrne zašľaháme po jednom vajíčka.
2.
Ešte na začiatku černice zmiešame s 50 g polenty a odložíme.
3.
K vyšľahaným vajciam s cukrom a maslom primiešame 200 g polenty, mleté orechy, kypriaci prášok, jogurt, šťavu z 1/2 pomaranča a černice zmiešané s polentou.
5.
Cesto vylejeme do tukom vymazanej tortovej formy s priemerom 23 cm. Vrch posypeme nasekanými orechami.
6.
Pečieme pri teplote 170 stupňov 45 minút. Upečený koláč necháme na mriežke poriadne vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...