Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové pletené žemle zo sójového mlieka

ingrediencie

1 ks
sušené droždie
500 g
špaldová múka polohrubá
250 ml
sójové mlieko
50 g
maslo
1 KL
cukor
1 ks
vajce
1 ks
vaječný žĺtok
1,5 KL
soľ

Na ozdobu

1 ks
vaječný bielok
biely a čierny sezam
hrubozrnná soľ

postup

1.
Do pekárničky vylejeme mlieko, zmäknuté maslo, cukor, vajíčko a žĺtok, prisypejeme múku, droždie a soľ.
3.
Po vykysnutí z neho odoberáme malé množstvo, urobíme 3 rovnako dlhé časti a tie dohromady spletieme.
4.
Zapletené cesto stočíme do seba a obe konce k sebe jemne pritlačíme.
5.
Zapletené žemle uložíme na plech vystlaný pečiacim papierom, potrieme bielkom a posypeme bielym a čiernym sezamom, príp. i hrubozrnnou soľou. Pečieme pri teplote 190 stupňov 15-20 minút podľa typu rúry. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...