Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové pletené žemle zo sójového mlieka

ingrediencie

1 ks
sušené droždie
500 g
špaldová múka polohrubá
250 ml
sójové mlieko
50 g
maslo
1 KL
cukor
1 ks
vajce
1 ks
vaječný žĺtok
1,5 KL
soľ

Na ozdobu

1 ks
vaječný bielok
biely a čierny sezam
hrubozrnná soľ

postup

1.
Do pekárničky vylejeme mlieko, zmäknuté maslo, cukor, vajíčko a žĺtok, prisypejeme múku, droždie a soľ.
3.
Po vykysnutí z neho odoberáme malé množstvo, urobíme 3 rovnako dlhé časti a tie dohromady spletieme.
4.
Zapletené cesto stočíme do seba a obe konce k sebe jemne pritlačíme.
5.
Zapletené žemle uložíme na plech vystlaný pečiacim papierom, potrieme bielkom a posypeme bielym a čiernym sezamom, príp. i hrubozrnnou soľou. Pečieme pri teplote 190 stupňov 15-20 minút podľa typu rúry. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...