Pridať recept
TOP RECEPT

Vianočná pikantná kapustnica

ingrediencie

750 g
kyslá kapusta
400 g
bravčový bôčik
150 g
údená klobása pikantná
40 g
slanina
20 g
hladká múka
2 hrste
sušené huby
2 ks
bobkový list
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
cibuľa
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mletá červená paprika sladká aj pikantná

postup

Vianočná pikantná kapustnica na Vianoce, Silvestra alebo aj na všedný deň. Tento recept robievam už roky a chutí vždy a všetkým. 

1.

Kapustu s nálevom dáme variť do hrnca, podľa potreby môžme priliať vodu. 

 
2.

Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, bobkový list, umyté a na kocky pokrájané mäso a hríby, ktoré sme si vopred namočili. Mäso môžeme ponechať aj vcelku, ale v tom príprade budeme kapustnicu variť dlhšie.

3.

Keď už sú hríby a mäso mäkké, pridáme na kolieska nakrájanú umytú klobásku a krátko prevaríme.  prevarenú zápražku, ktorú sme pripravili z pokrájanej slaniny, múky a vody. 

4.

Na menšej panvici alebo v hrnci medzitým pripravíme zápražku. Slaninu nakrájame na malé kocky a dáme speniť, pridáme hladkú múku a aj vodu. Prevaríme, aby sa všetky suroviny prepojili. Hotovú zápražku pridáme do polievky.

5.

Spolu ešte všetko prevaríme a podľa chuti pridáme soľ, mleté čierne korenie, papriku a pretlačený cesnak.

6.

Hustú kapustnicu môžete podávať s krajcom čerstvého chleba a vďaka svojej hustote nahradí aj hlavný chod.

7.

Verím, že vám bude môj recept chutiť. Prajem dobrú chuť!

8.

Viac receptov na báječnú kapustnicu nájdete TU: VIANOČNÁ KAPUSTNICA

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vianočná kapustnica
Vianočná kapustnica z našich regiónov: S týmto TRIKOM šéfkuchára kapustnicu nikdy nepokazíte!
Aké by to boli Vianoce bez poctivej domácej kapustnice? Máme pre vás zbierku najlepších receptov, z ktorých si...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Hornopovažská silvestrovská kapustnica
Silvestrovská kapustnica ako lusk! Dedova HORNOPOVAŽSKÁ kapustnica, výborný a bohatý recept. Keď ju uvaríte, nezabudnite urobiť toto!
Silvester si bez voňavej poctivej kapustnice nevieme ani len predstaviť. Pripravili sme pre vás výber skvelých...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...