Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočná hubová polievka

ingrediencie

500 ml
mlieko
50 g
sušené huby
2 PL
hrubá múka
1 ks
cibuľa
1 hrsť
jačmenné krúpy
1 štipka
cukor
smotana
ocot
soľ

postup

1.

Opláchneme huby, zalejeme vodou, pridáme cibuľu, osolíme a dáme variť. Varíme domäkka. Po uvarení zomelieme na mäsovom mlynčeku a zalejeme vývarom, v ktorom sa huby varili. Potom pridáme jačmenné krúpy a povaríme približne 5 minút.

2.

Potom do polievky prilejeme mlieko zmiešané so šľahačkovou smotanou a hrubou múkou a necháme zovrieť. Odstavíme, pridáme cukor a trošku octu a servírujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...