Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočná hubová polievka

ingrediencie

500 ml
mlieko
50 g
sušené huby
2 PL
hrubá múka
1 ks
cibuľa
1 hrsť
jačmenné krúpy
1 štipka
cukor
ks
smotana
ks
ocot
ks
soľ

postup

1.

Opláchneme huby, zalejeme vodou, pridáme cibuľu, osolíme a dáme variť. Varíme domäkka. Po uvarení zomelieme na mäsovom mlynčeku a zalejeme vývarom, v ktorom sa huby varili. Potom pridáme jačmenné krúpy a povaríme približne 5 minút.

2.

Potom do polievky prilejeme mlieko zmiešané so šľahačkovou smotanou a hrubou múkou a necháme zovrieť. Odstavíme, pridáme cukor a trošku octu a servírujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?