Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočná hubová polievka

ingrediencie

500 ml
mlieko
50 g
sušené huby
2 PL
hrubá múka
1 ks
cibuľa
1 hrsť
jačmenné krúpy
1 štipka
cukor
smotana
ocot
soľ

postup

1.

Opláchneme huby, zalejeme vodou, pridáme cibuľu, osolíme a dáme variť. Varíme domäkka. Po uvarení zomelieme na mäsovom mlynčeku a zalejeme vývarom, v ktorom sa huby varili. Potom pridáme jačmenné krúpy a povaríme približne 5 minút.

2.

Potom do polievky prilejeme mlieko zmiešané so šľahačkovou smotanou a hrubou múkou a necháme zovrieť. Odstavíme, pridáme cukor a trošku octu a servírujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.