Tlačenka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
bravčové koleno
1
ks
bravčový jazyk
1
ks
bravčové srdce
1
ks
bravčová oblička
1
strúčik
cesnaku
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
majorán
postup
1.
Kolienko, jazyk, srdce a obličku umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Uvarené vyberieme, necháme vychladnúť, pokrájame na hrubšie a kožu na tenšie prúžky a vložíme do nádoby.
2.
Pridáme soľ, korenie, cesnak rozotretý so soľou, majorán, nemastný vývar a všetko dobre premiešame.
3.
Bravčový žalúdok dôkladne umyjeme, naplníme, zaviažeme, vložíme do vody pomaly varíme asi hodinu.
4.
Uvarenú tlačenku vyberieme, vložíme medzi dve dosky, zaťažíme, popicháme a necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.