Pridať recept

Prírodné hovädzie

ingrediencie

600 g
hovädzie mäso zo stehna
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
60 g
údená slanina
80 g
masť
30 g
hladká múka
60 g
cibuľa

postup

1.
Hovädzie mäso zo stehna umyjeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, posolíme a okoreníme.
 
2.
Nadrobno pokrájanú cibuľu upražíme na masti do zlata, pridáme mäso a dusíme. O niekoľko minút ho podlejeme vriacou vodou alebo vývarom z kostí. Mäso zvoľna dusíme prikryté, častejšie ho podlievame a obrátime, aby sa dobre udusilo.
3.
Mäkké mäso vyberieme zo šťavy, ktorú necháme odpariť na tuk, posypeme hladkou múkou, upražíme na ružovo a zalejeme vývarom alebo horúcou vodou.
4.
Dobre premiešame a necháme zovrieť, pretlačíme cez sitko a necháme povrieť ešte asi 5 min.
5.
Mäso pokrájame cez vlákna, položíme na misu a polejeme šťavou. Podávame s varenými zemiakmi, dusenou ryžou alebo zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať