Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pivná čokoládová torta

ingrediencie

1 hrnček
čierne pivo
2 hrnčeky
hladká múka
2 hrnčeky
hnedý cukor
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
3/4 hrnček
kakao
3 ks
vajce
1 téglik
kyslá pochúťková smotana
1 kocka
maslo
štipiek
soľ
5 kociek
čokoláda na varenie
1 téglik
kyslá smotana
1 PL
maslo

postup

1.
Dva hrnčeky hladkej múky zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor a štipku soli. V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme kakao a zalejeme pivom. Vajcia vyšľaháme spolu s kyslou smotanou a zmiešame so zmesou v hrnci. Všetko dôkladne premiešame a pridáme k múke. Cesto, ktoré nám vznikne ešte poriadne vyšľaháme a vylejeme na pekáč. Koláč pečieme 1 hodinu a 15 minút pri teplote 170°C.
2.
Medzitým si pripravíme polevu. Uvaríme smotanu, odstavíme a vmiešame maslo s nalámanou čokoládou. Všetko necháme rozpustiť a vymiešame do hladka. Necháme vychladnúť. Upečenú vychladnutú tortu potrieme pripravenou zmesou a ozdobíme podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...