Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pivná čokoládová torta

ingrediencie

1 hrnček
čierne pivo
2 hrnčeky
hladká múka
2 hrnčeky
hnedý cukor
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
3/4 hrnček
kakao
3 ks
vajce
1 téglik
kyslá pochúťková smotana
1 kocka
maslo
štipiek
soľ
5 kociek
čokoláda na varenie
1 téglik
kyslá smotana
1 PL
maslo

postup

1.
Dva hrnčeky hladkej múky zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor a štipku soli. V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme kakao a zalejeme pivom. Vajcia vyšľaháme spolu s kyslou smotanou a zmiešame so zmesou v hrnci. Všetko dôkladne premiešame a pridáme k múke. Cesto, ktoré nám vznikne ešte poriadne vyšľaháme a vylejeme na pekáč. Koláč pečieme 1 hodinu a 15 minút pri teplote 170°C.
2.
Medzitým si pripravíme polevu. Uvaríme smotanu, odstavíme a vmiešame maslo s nalámanou čokoládou. Všetko necháme rozpustiť a vymiešame do hladka. Necháme vychladnúť. Upečenú vychladnutú tortu potrieme pripravenou zmesou a ozdobíme podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.