Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pivná čokoládová torta

ingrediencie

1 hrnček
čierne pivo
2 hrnčeky
hladká múka
2 hrnčeky
hnedý cukor
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
3/4 hrnček
kakao
3 ks
vajce
1 téglik
kyslá pochúťková smotana
1 kocka
maslo
štipiek
soľ
5 kociek
čokoláda na varenie
1 téglik
kyslá smotana
1 PL
maslo

postup

1.
Dva hrnčeky hladkej múky zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor a štipku soli. V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme kakao a zalejeme pivom. Vajcia vyšľaháme spolu s kyslou smotanou a zmiešame so zmesou v hrnci. Všetko dôkladne premiešame a pridáme k múke. Cesto, ktoré nám vznikne ešte poriadne vyšľaháme a vylejeme na pekáč. Koláč pečieme 1 hodinu a 15 minút pri teplote 170°C.
2.
Medzitým si pripravíme polevu. Uvaríme smotanu, odstavíme a vmiešame maslo s nalámanou čokoládou. Všetko necháme rozpustiť a vymiešame do hladka. Necháme vychladnúť. Upečenú vychladnutú tortu potrieme pripravenou zmesou a ozdobíme podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...