Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pivná čokoládová torta

ingrediencie

1 hrnček
čierne pivo
2 hrnčeky
hladká múka
2 hrnčeky
hnedý cukor
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
3/4 hrnček
kakao
3 ks
vajce
1 téglik
kyslá pochúťková smotana
1 kocka
maslo
štipiek
soľ
5 kociek
čokoláda na varenie
1 téglik
kyslá smotana
1 PL
maslo

postup

1.
Dva hrnčeky hladkej múky zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor a štipku soli. V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme kakao a zalejeme pivom. Vajcia vyšľaháme spolu s kyslou smotanou a zmiešame so zmesou v hrnci. Všetko dôkladne premiešame a pridáme k múke. Cesto, ktoré nám vznikne ešte poriadne vyšľaháme a vylejeme na pekáč. Koláč pečieme 1 hodinu a 15 minút pri teplote 170°C.
2.
Medzitým si pripravíme polevu. Uvaríme smotanu, odstavíme a vmiešame maslo s nalámanou čokoládou. Všetko necháme rozpustiť a vymiešame do hladka. Necháme vychladnúť. Upečenú vychladnutú tortu potrieme pripravenou zmesou a ozdobíme podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.