Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčová pečienka na víne

ingrediencie

500 g
bravčová pečeň
500 g
rajčiny
2 ks
zelená paprika
2 ks
cibuľa
1 dl
suché červené víno
80 g
múka
majorán
bravčová masť
soľ
mleté čierne korenie

postup

Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Zdroj: vacica
 
1.
Pečienku nakrájame na kocky a obalíme každý kúsok v múke.
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Zdroj: vacica
 
2.
Na rozpálenej masti opečieme sprudka mäsko a dáme do misky (hneď zakryjeme, aby mäsko nevychladlo).
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Zdroj: vacica
3.
Do výpeku dáme nakrájanú cibuľku a chvíľku restujeme.
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Zdroj: vacica
4.
Potom pridáme nakrájanú papriku a paradajky, všetko posypeme majoránom (asi 1/2PL) a dusíme 5 minút.
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Zdroj: vacica
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Zdroj: vacica
5.
Na záver podlejeme vínom, premiešame a vložíme naspäť mäsko.
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Zdroj: vacica
6.
Dusíme všetko asi 15 minút (kým je mäsko mäkké).
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Zdroj: vacica
7.
Dobrú chuť!
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Fotorecept: Bravčová pečienka na víne
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...