Pridať recept

Sviečková na smotane

ingrediencie

600 g
hovädzia sviečkovica
60 g
údená slanina
40 g
masť
80 g
cibuľa
60 g
mrkva
30 g
petržlen
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
3 ks
celé nové korenie
1 ks
bobkový list
2 dl
kyslá smotana
30 g
hladká múka
15 g
cukor
1/2 ks
citrón

postup

1.
Mäso prešpikujeme údenou slaninou.
 
2.
Z cibule, koreňovej zeleniny a masti pripravíme základ, do ktorého vložíme osolené a okorenené mäso. Krátko podusíme, podlejeme vývarom z kostí alebo vodou, pridáme bobkový list, citrónovú kôru a celé korenie.
3.
Mäso dusíme prikryté a občas ho podlejeme, aby sa nepripálilo. Mäkké vyberieme zo šťavy.
4.
Šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku. Dobre premiešame, omáčku povaríme, pretlačíme cez sitko a pridáme citrónovú šťavu.
5.
Mäso pokrájame, dáme na misu a zalejeme omáčkou. Podávame so žemľovými knedľami, dusenou ryžou alebo cestovinou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať