Pridať recept

Parížska hrášková polievka

ingrediencie

2 PL
maslo
2 ks
šalota
1 hrnček
vylúpaný hrášok
2 ks
hlávka šalátu
5 hrnčekov
zeleninový vývar
1 štipka
mletý muškátový oriešok
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
2 PL
nízkotučná smotana

postup

1.
V hlbokej panvici s hrubým dnom roztopíme maslo, pridáme pokrájanú šalotku a pri strednej teplote pražíme asi 5 minút, kým cibuľka nezmäkne. Občas pomiešame.
 
2.
Pridáme hrášok, kúsky šalátu, vývar a dochutíme muškátovým orechom, soľou a korením. Necháme zovrieť, potom teplotu znížime, prikryjeme a pomaly varíme 10-15 minút, kým hrach nezmäkne.
3.
Panvicu odstavíme a masu necháme vychladnúť, potom ju zmixujeme, nalejeme opäť do panvice a prehrejeme. Polievku nalejeme do štyroch predhriatych misiek, do stredu dáme lyžicu kyslej smotany a ozdobíme vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať