Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rebarborový lekvár

ingrediencie

2 kg
rebarbora
1 kg
kryštálový cukor
1 ks
citrón
rum

postup

Umytú a olúpanú rebarboru nakrájame na menšie kúsky, vložíme do hrnca a varíme, pokiaľ nezhustne. Pridáme cukor, citrónovú šťavu a na kocky nakrájanú citrónovú kôru. Za stáleho miešania varíme, pokiaľ lekvár nezhustne. Po dovarení odložíme hrniec bokom, lekvár naplníme do pohárov, povrch prelejeme trochou rumu a uzavrieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kaska639
27.5.2014 21:29 | |
+4 -0
ja som dala rebarboru, kusky skorice do gazy,ktoru som po uvareni vybrala,zbytok rozmixovala s tmavym cukrom a je-bajecna !!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...