Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rebarborový lekvár

ingrediencie

2 kg
rebarbora
1 kg
kryštálový cukor
1 ks
citrón
rum

postup

Umytú a olúpanú rebarboru nakrájame na menšie kúsky, vložíme do hrnca a varíme, pokiaľ nezhustne. Pridáme cukor, citrónovú šťavu a na kocky nakrájanú citrónovú kôru. Za stáleho miešania varíme, pokiaľ lekvár nezhustne. Po dovarení odložíme hrniec bokom, lekvár naplníme do pohárov, povrch prelejeme trochou rumu a uzavrieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kaska639
27.5.2014 21:29 | |
+3 -0
ja som dala rebarboru, kusky skorice do gazy,ktoru som po uvareni vybrala,zbytok rozmixovala s tmavym cukrom a je-bajecna !!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.