Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská pečienka

ingrediencie

700 g
hovädzie stehno
60 g
slanina
80 g
masť
1 ks
cibuľa
1 ks
nové korenie
6 ks
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
30 g
hladká múka
2,5 dl
šľahačková smotana
1 ks
vaječný žĺtok
100 g
mrkva
100 g
zeler
50 g
maslo
1 KL
kapary
podľa chuti
tymian soľ

postup

1.
Koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame, opražíme na masti, zalejeme vodou a pridáme celé čierne a nové korenie, bobkový list a tymián.
2.
Mäso naklepeme, osolíme, prešpikujeme prúžkami slaniny, vložíme do zeleninového základu, podlejeme a v rúre udusíme do mäkka. Počas dusenia mäso obrátime. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Šťavu vydusíme na tuk, zasypeme múkou, znovu opražíme, zalejeme vývarom alebo vodou, dobre povaríme a pretrieme cez sitko.
3.
Do omáčky prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtok a trochu povaríme. Podávame s pečenými zemiakmi a dusenou mrkvou a zelerom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...