Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská pečienka

ingrediencie

700 g
hovädzie stehno
60 g
slanina
80 g
masť
1 ks
cibuľa
1 ks
nové korenie
6 ks
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
30 g
hladká múka
2,5 dl
šľahačková smotana
1 ks
vaječný žĺtok
100 g
mrkva
100 g
zeler
50 g
maslo
1 KL
kapary
podľa chuti
tymian soľ

postup

1.
Koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame, opražíme na masti, zalejeme vodou a pridáme celé čierne a nové korenie, bobkový list a tymián.
2.
Mäso naklepeme, osolíme, prešpikujeme prúžkami slaniny, vložíme do zeleninového základu, podlejeme a v rúre udusíme do mäkka. Počas dusenia mäso obrátime. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Šťavu vydusíme na tuk, zasypeme múkou, znovu opražíme, zalejeme vývarom alebo vodou, dobre povaríme a pretrieme cez sitko.
3.
Do omáčky prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtok a trochu povaríme. Podávame s pečenými zemiakmi a dusenou mrkvou a zelerom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...