Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská pečienka

ingrediencie

700 g
hovädzie stehno
60 g
slanina
80 g
masť
1 ks
cibuľa
1 ks
nové korenie
6 ks
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
30 g
hladká múka
2,5 dl
šľahačková smotana
1 ks
vaječný žĺtok
100 g
mrkva
100 g
zeler
50 g
maslo
1 KL
kapary
podľa chuti
tymian soľ

postup

1.
Koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame, opražíme na masti, zalejeme vodou a pridáme celé čierne a nové korenie, bobkový list a tymián.
2.
Mäso naklepeme, osolíme, prešpikujeme prúžkami slaniny, vložíme do zeleninového základu, podlejeme a v rúre udusíme do mäkka. Počas dusenia mäso obrátime. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Šťavu vydusíme na tuk, zasypeme múkou, znovu opražíme, zalejeme vývarom alebo vodou, dobre povaríme a pretrieme cez sitko.
3.
Do omáčky prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtok a trochu povaríme. Podávame s pečenými zemiakmi a dusenou mrkvou a zelerom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.