Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šalát z červenej repy s tuniakom

ingrediencie

červená repa
tuniak vo vlastnej šťave
malá cibuľa
vajce na tvrdo
petržlenová vňať

Zálievka

2 PL
extra panenský olivový olej
3 PL
ocot balsamico červený
cesnak
soľ
mleté biele korenie

postup

1.
nepísala som množstvá, ale červenú repu a tuniaka treba dať v pomere 2:1, čiže dva diely repy a jeden diel tuniaka... červenú repu dobre umyjeme a dáme pariť do parného hrnca, alebo varíme vo vode, potom ju ošúpeme a nakrájame na ľubovoľné tvary
2.
Zálievka - dve lyžice oleja a tri lyžice balsamica vymiešame, pridáme pretlačený cesnak, osolíme a okoreníme mletým bielym korením
3.
červenú repu dáme do misky, pridáme tuniaka aj so šťavou, na drobno nakrájanú cibuľku a zľahka zamiešame
4.
nakoniec pridáme petržlenovú vňať a posekané vajíčko natvrdo
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...