Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčové mäsko na šťave s anklbensom a s haluškami so zeleninovým šalátom

ingrediencie

500 g
bravčové stehno
1 ks
stredne veľká cibuľa
1 pohár
uncle bens
2 ks
rajčiny
čierne mleté korenie
rasca
bobkový líst, oregano a soľ

postup

1.
Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme ju na panvici s troškou masti. Potom ju dáme do hrnca a pridáme nadrobno nakrájané rajčiny, k tomu pridáme nakrájané bravčové mäso a pohár enklbensu. podlievame pohárom vody. Okoreníme. Všetko spolu dusíme až kým mäsko nieje mäkké.
2.
Halušky. Pripravila som si múku na halušky. do misky som si nasypala hladkú múku a hrubú múku v takom istom množstve. Pridávajte podľa toho koľko halušiek chcete mať. čím viac múky tým viac halušiek. Múku som trochu osolila. Do hrnčeka som nabrala vodu a do nej som rozbila jedno vajíčko. dobre som ho vo vode rozmiešala a vliala do múky. Pri miešaní pridávam do cesta toľko múky aby bolo cesto ťahavé. Cesto nesmie byť tuhé, husté. Medzi tým som si dala zovrieť vodu. Použila som haluškáreň a nechala som halušky vo vode 2-3 minúty. potom som ich vybrala a opláchla studenou vodou a omastila.
3.
Šalát. všetko som očistila, nakrájala a je hotovo :) na šalát som použila rukolu, poľný šalát, šalát friseé, endívia v rôznych pomeroch.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.