Pridať recept

Bravčové mäsko na šťave s anklbensom a s haluškami so zeleninovým šalátom

Bravčové mäsko na šťave s anklbensom a s haluškami so zeleninovým šalátom
Zdroj: Nikitka21

ingrediencie

500 g
bravčové stehno
1 ks
stredne veľká cibuľa
1 pohár
uncle bens
2 ks
rajčiny
čierne mleté korenie
rasca
bobkový líst, oregano a soľ

postup

1.
Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme ju na panvici s troškou masti. Potom ju dáme do hrnca a pridáme nadrobno nakrájané rajčiny, k tomu pridáme nakrájané bravčové mäso a pohár enklbensu. podlievame pohárom vody. Okoreníme. Všetko spolu dusíme až kým mäsko nieje mäkké.
Bravčové mäsko na šťave s anklbensom a s haluškami so zeleninovým šalátom
Bravčové mäsko na šťave s anklbensom a s haluškami so zeleninovým šalátom
Zdroj: Nikitka21
 
2.
Halušky. Pripravila som si múku na halušky. do misky som si nasypala hladkú múku a hrubú múku v takom istom množstve. Pridávajte podľa toho koľko halušiek chcete mať. čím viac múky tým viac halušiek. Múku som trochu osolila. Do hrnčeka som nabrala vodu a do nej som rozbila jedno vajíčko. dobre som ho vo vode rozmiešala a vliala do múky. Pri miešaní pridávam do cesta toľko múky aby bolo cesto ťahavé. Cesto nesmie byť tuhé, husté. Medzi tým som si dala zovrieť vodu. Použila som haluškáreň a nechala som halušky vo vode 2-3 minúty. potom som ich vybrala a opláchla studenou vodou a omastila.
Bravčové mäsko na šťave s anklbensom a s haluškami so zeleninovým šalátom
Bravčové mäsko na šťave s anklbensom a s haluškami so zeleninovým šalátom
Zdroj: Nikitka21
3.
Šalát. všetko som očistila, nakrájala a je hotovo :) na šalát som použila rukolu, poľný šalát, šalát friseé, endívia v rôznych pomeroch.
Bravčové mäsko na šťave s anklbensom a s haluškami so zeleninovým šalátom
Bravčové mäsko na šťave s anklbensom a s haluškami so zeleninovým šalátom
Zdroj: Nikitka21
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...