Pridať recept

Polievka z teľacieho mäsa so zeleninou

Polievka z teľacieho mäsa so zeleninou
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

300 g
teľacie kosti
80 g
koreňová zelenina
250 g
teľacie mäso
30 g
maslo
1/2 ks
karfiol
1 ks
vaječný žĺtok
2 dl
mlieko
40 g
ryža
podľa chuti
soľ, mletý muškátový kvet, petržlenová vňať

postup

1.
Teľacie kosti a zeleninu uvaríme, precedíme, zeleninu pokrájame a vložíme späť do polievky. Pridáme surové, zomleté mäso, trochu karfiolu, petržlenovú vňať a uvaríme do mäkka.
 
2.
V polievkovej mise vymiešame maslo so žĺtkom, za stáleho miešania prilejeme najskôr mlieko a potom pridáme polievku. Nakoniec polievku ochutíme muškátovým kvetom a zamiešame do nej uvarenú ryžu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať