Polievka z paradajok
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
paradajka
20
g
cibuľa
5
ks
čierne celé korenie
1
ks
nové korenie
40
g
maslo na zápražku
40
g
hladká múka na zápražku
3
PL
červené víno
15
g
kryštálový cukor
podľa chuti
soľ, kúsok citrónovej kôry, ocot
postup
1.
Pokrájané paradajky dáme do hrnca, pridáme pokrájanú cibuľu, celé a nové korenie, citrónovú kôru,soľ a všetko zalejeme polievkou z kostí a uvaríme do mäkka.
2.
Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme zápražku, rozriedime ju polievkou, v ktorej sme varili paradajky, pridáme pretreté paradajky, trochu octu, cukor a povaríme. Nakoniec ju zlepšíme červeným vínom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.