Citrónové cestoviny s parmezánom
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
cestoviny
6
PL
extra panenský olivový olej
4
PL
parmezán
2
ks
citrón
1
hrsť
petržlenová vňať
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale al dente. V miske zmiešame olej, nastrúhaný parmezán, citrónovú šťavu a kôru. Uvarené cestoviny scedíme a odložíme si trochu vody, v ktorej sa varili.
2.
Do zmesi primiešame trochu vody z cestovín a nakoniec aj samotné cestoviny. Dochutíme ich soľou, korením a premiešame. Posypeme petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.