Pridať recept

Kávové tiramisu

8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
10 PL
kryštálový cukor
500 g
syr Mascarpone
500 ml
uvarená káva
1 balíček
vanilkový cukor
50 ml
rum
6 balíčkov
dlhé piškóty
2 PL
kakao na posypanie

postup

1.
Žĺtky vymiešame s lyžicou kryštálového cukru do penista. Primiešame mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Do uvarenej kávy pridáme vanilkový cukor a rum.
 
2.
Do plechu alebo inej vhodnej nádoby začneme ukladať piškóty, ktoré postupne máčame vo vychladnutej káve. Na piškóty rozložíme vrstvu krému a takto pokračujeme, dokým neminieme všetok krém. Vrch dezertu posypeme kakaom a vložíme ho do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pravé tiramisu: Plus 13 vylepšených tiramisu dezertov, ktoré sa oplatí vyskúšať
Pravé tiramisu: Plus 12 vylepšených tiramisu dezertov, ktoré sa oplatí vyskúšať
Preslávený taliansky dezert, ktorý za veľmi krátku dobu svojej existencie dobyl celučičký svet, dnes mnohí...
Rýchla šálka kávy a potom do obchodov? Už to viac nerobte, môže vás to výjsť draho!
Rýchla šálka kávy a potom do obchodov? Už to viac nerobte, môže vás to výjsť poriadne draho!
Ak sa snažíte obmedziť impulzívne nákupy, možno by ste mali obmedziť konzumáciu kávy tesne pred nákupom...
Tiramisu pyramída
Hriešna maškrta: Tiramisu strieška z cukrárskych piškót
Pyramída z kávou nasiaknutých piškót v sebe ukrýva krém z mascarpone a žĺtkov. Ako ju pripraviť, prezradí krátke video:
Biela káva
Bez tejto legendárnej kávy si detstvo nevieme predstaviť! Aj vy ste ju tak zbožňovali?
Medzi najkrajšie detské spomienky patria momenty, keď sme sa aspoň na chvíľku priblížili svetu dospelákov...
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Tiramisu
Leto s DATARTom: Recept, ktorý rozhodne stojí za to!
Pridajte recept na váš obľúbený ovocný koláč či nepečený ovocný dezert a môžete získať krásnu cenu.