Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčová panenka so slivkou a šípkovou omáčkou

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

800 g
bravčová panenka
150 g
sušené slivky
100 g
šípkový lekvár
200 ml
biele víno
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
vývar
trochu
olej

postup

1.
Deň vopred slivky umyjeme a zalejeme bielym vínom. Bravčovú panenku umyjeme, osušíme a urobíme do nej dierku na slivky. Natlačíme do nej napučané slivky.
2.
V panvici na troške oleja panenku opečieme zo všetkých strán. Potom ju preložíme do pekáča, prelejeme výpekom a dáme piecť na 15 minút.
3.
V panvici rozpustíme šípkový lekvár, ktorý zalejeme troškou zeleninového vývaru, dochutíme soľou a korením. Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame so šípkovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.