Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hovädzí steak so šampiňónmi

2
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
hovädzia sviečkovica
3 strúčiky
cesnak
1 ks
cibuľa
2 hrste
čerstvé šampiňóny
trochu
víno
2 PL
sójová omáčka
1 PL
cukor
1 PL
kukuričný škrob
1 PL
omáčka z čierneho korenia
trochu
sezamový olej

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na dva hrubé plátky. V miske si zmiešame víno, lyžicu sójovej omáčky, cukor a škrob. Vložíme do nej mäso a necháme ho približne pol hodinu odležať.
2.
Nadrobno nakrájaný cesnak opražíme na dvoch lyžiciach oleja. Pridáme steaky a opečieme ich z oboch strán podľa chuti. Na krvavý budeme potrebovať približne 5 minút a na úplne prepečený zase 15 minút.
3.
Steaky vyberieme a do výpeku pridáme šampiňóny, omáčku z čierneho korenia, sezamový olej a zvyšnú sójovú omáčku. Omáčku necháme prejsť varom a pridáme k nej naspäť steaky. Podávame so zemiakovým pyré a zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.
Káva
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Mlieko ukracuje kávu o jej priaznivé účinky. Zistite, prečo by ste ho nemali pridávať do svojej rannej kávy.