Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Rizoto čo dom dal

3
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 hrnček
ryža
2,5 hrnčeky
vývar
2 KL
vegeta
podľa chuti
soľ
2 PL
bravčová masť
1 ks
cibuľa
1 hrnček
obrané mäso z vývaru bravčové, kuracie alebo iné
1 ks
uvarená mrkva
50 g
syr na posypanie ementáler, eidam, gouda a pod
2 štipky
mleté čierne korenie
1 ks
uvarený petržlen
1 ks
uvarený zeler

postup

1.
Pripravíme si prebranú ryžu, masť, vývar, soľ a sladkú červenú mletú papriku.
3.
V nádobe roztopíme 1 PL masti a na nej opražíme ryžu.
4.
Podlejeme horúcim vývarom alebo horúcou vodou ochutenou 2 KL vegety.
5.
Premiešame a necháme dusiť v Remoske asi 20 minút, kým sa voda neodparí a ryža zmäkne. Môžeme dusiť aj v kastróle na sporáku.
6.
Medzitým si očistíme a nakrájame na jemno cibuľu, varené mäso z polievky a koreňovú zeleninu z polievky.
7.
Na panvici si roztopíme 1 PL masti a na nej speníme cibuľu a pridáme 2 štipky sladkej červenej papriky.
8.
Pridáme nakrájané mäso, podľa chuti osolíme a okoreníme. Podlejeme trochou vývaru alebo horúcou vodou a chvíľu podusíme.
9.
Keď je ryža mäkká pridáme podusené mäso a nakrájanú zeleninu.
11.
Na tanieri posypeme rizoto strúhaným syrom a prizdobíme paradajkou, petržlenovou vňaťou a pod. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...