Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kačacie rezne s pomarančovou omáčkou

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kačacie prsia
2 PL
med
1 ks
limeta
2 ks
pomaranč
1 KL
zázvor
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Kačacie prsia umyjeme, kožu narežeme, dochutíme soľou, medom a strúhaným zázvorom. Dáme na ne plátky limety a vložíme ich na noc do chladničky.
2.
V panvici roztopíme med, pridáme pomarančovú šťavu a omáčku necháme chvíľu povariť. Nakoniec pridáme maslo, dochutíme ju soľou a korením. Kačacie prsia medzitým opečieme z oboch strán na panvici alebo grile.
3.
Prsia podávame s omáčkou, zeleninou opečenou na masle a zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...