Bravčové medailónky s hráškom
Juicy pork medallions wrapped in bacon, serve with green peas and a sprig of rosemary on a plate.
Zdroj: iStockphoto
4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčové stehno
štipiek
soľ
trochu
mleté čierne korenie
30
g
hladká múka
2
PL
olej slnečicový
30
g
maslo
1
konzerva
sterilizovaný hrášok
trochu
cukor kryštálový
postup
1.
Mäso umyjeme a pokrájame na kúsky, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme.
2.
Kúsky poprášime múkou a prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji.
3.
Medailónky preložíme na tanier so servítkou, aby mäso nebolo moc mastné. Necháme chvíľu odležať prikryté alobalom.
4.
Olej po opekaní zlejeme a na panvicu dáme maslo.
5.
Na maslo pridáme odkvapkaný hrášok, trochu cukru a krátko prehrejeme.
6.
Mäsko podávame na tanieri, ako príloha môže byť samotný hrášok na masle. Pre sýtejšie jedlo môžeme podávať aj s varenými zemiakmi.
7.
Ako obmenu receptu môžme namiesto hrášku použiť na masle zohriate fazuľové lusky.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.