Pridať recept

Bravčové medailónky s hráškom

Juicy pork medallions wrapped in bacon, serve with green peas and a sprig of rosemary on a plate.
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

400 g
bravčové stehno
štipiek
soľ
trochu
mleté čierne korenie
30 g
hladká múka
2 PL
olej slnečicový
30 g
maslo
1 konzerva
sterilizovaný hrášok
trochu
cukor kryštálový

postup

1.

Mäso umyjeme a pokrájame na kúsky, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme. 

 
2.

Kúsky poprášime múkou a prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. 

3.

Medailónky preložíme na tanier so servítkou, aby mäso nebolo moc mastné. Necháme chvíľu odležať prikryté alobalom.

4.

Olej po opekaní zlejeme a na panvicu dáme maslo. 

5.

Na maslo pridáme odkvapkaný hrášok, trochu cukru a krátko prehrejeme. 

6.

Mäsko podávame na tanieri, ako príloha môže byť samotný hrášok na masle. Pre sýtejšie jedlo môžeme podávať aj s varenými zemiakmi.

7.

Ako obmenu receptu môžme namiesto hrášku použiť na masle zohriate fazuľové lusky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...