Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Koláč s hruškami

ingrediencie

250 g
hladká múka
1 ČL
sóda bikarbóna DrOetker
1 ČL
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
1 štipka
soľ
2 ČL
škorica
110 g
maslo
150 g
jemný kryštálový cukor
3 ks
vajce
1 šálka
cmár
3 ks
hruška
škoricový cukor DrOetker

postup

1.
V miske zmiešame suché suroviny - múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, škoricu a soľ.
2.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, potom pridáme postupne vajcia a po častiach cmar.
3.
Vaječnú zmes prilejeme k suchým surovinám a dôkladne premiešame.
4.
Plech na chlebík vyložíme papierom na pečenie a naukladáme do stredu hrušky v celku. Počet hrušiek použijeme podľa dĺžky plechu (na kratší 3).
5.
Hotové cesto nalejeme k hruškám a pečieme 50-60 minút pri teplote 175 °C. Na záver môžeme vrch posypať škoricovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.