Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Koláč s hruškami

ingrediencie

250 g
hladká múka
1 ČL
sóda bikarbóna DrOetker
1 ČL
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
1 štipka
soľ
2 ČL
škorica
110 g
maslo
150 g
jemný kryštálový cukor
3 ks
vajce
1 šálka
cmár
3 ks
hruška
škoricový cukor DrOetker

postup

1.
V miske zmiešame suché suroviny - múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, škoricu a soľ.
2.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, potom pridáme postupne vajcia a po častiach cmar.
3.
Vaječnú zmes prilejeme k suchým surovinám a dôkladne premiešame.
4.
Plech na chlebík vyložíme papierom na pečenie a naukladáme do stredu hrušky v celku. Počet hrušiek použijeme podľa dĺžky plechu (na kratší 3).
5.
Hotové cesto nalejeme k hruškám a pečieme 50-60 minút pri teplote 175 °C. Na záver môžeme vrch posypať škoricovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...