Pridať recept

Maslové hubové rizoto

ingrediencie

5 dl
vývar
3 PL
maslo
3 PL
olivový olej
1 dl
biele víno
2 šálky
ryža
2 šálky
čerstvé huby
1 ks
malá cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
ks
mleté čierne korenie
ks
soľ

postup

1.

Dobre očistíme huby, umyjeme a pokrájame. Menšie klobúčiky môžu ostať v celku. Na malé kocky pokrájame cibuľu a cesnak na plátky. Vlažnou vodou prepláchneme ryžu.

 
2.

Olivový olej zohrejeme v panvici a opražíme na ňom cibuľu, cesnak a huby. Po chvíľke pridáme ryžu a premiešame. Zalejeme 1/3 vývaru prípadne vody a počkáme, kým sa vývar celkom nevstrebe. Pomaly premiešame, osolíme a okoreníme. Zalejeme vínom, zmiernime oheň a stále miešame.

3.

V prípade, ak je to potrebné podlievame horúcim vývarom. Keď je ryža takmer mäkká, začneme po lyžiciach pridávať maslo a neprestávame miešať. Maslo sa ihneď vstrebe a celá hmota sa zvláčni.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
2.2.2019 15:42 | |
+0 -0
Milujem ho.mnam mnam 😋☺
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.