Pridať recept

Vyprážané hovädzie guľky

ingrediencie

400 g
uvarené hovädzie mäso
120 g
uvarené zemiaky
80 g
maslo
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
4 ks
vajce
40 g
múka
100 g
strúhanka
1/4 kg
masť

postup

1.

Varené hovädzie mäso zomelieme s varenými zemiakmi, pridáme soľ, korenie, maslo, 2 vajcia a všetko dobre premiešame.

 
2.

Masu rozdelíme na kôpky, rukami z nej narobíme guľky vo veľkosti vajca, obalíme ich múkou, rozšľahanými vajcami a strúhankou a vypražíme v rozpálenej masti.

3.

Podávame s rajčiakovou omáčkou alebo s varenými zemiakmi a hlávkovým šalátom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať