Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Penne s kuracím mäsom a syrovou omáčkou

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
kuracie prsia
1 téglik
kyslá smotana
150 g
topený syr
4 ks
šampiňón
1 ks
cibuľa
2 PL
olej
1 kocka
bujón
1 strúčik
cesnak
1 PL
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
podľa chuti
strúhaný tvrdý syr

postup

1.
Na rozpálenom oleji v panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia a opečieme ho. Mäso podlejeme troškou vody, pridáme bujón, prelisovaný cesnak a zmiernime oheň. Zmes dusíme približne 10 minút pod pokrievkou. Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu na obale.
2.
Do mäsa vmiešame topený syr, na plátky nakrájané šampiňóny a nakoniec kyslú smotanu. Omáčku dochutíme soľou, nasekanou vňaťou a necháme chvíľu prejsť varom.
3.
Cestoviny zmiešame s pripravenou omáčkou a podľa chuti posypeme ešte tvrdým strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...