Pridať recept

Cestoviny carbonara

ingrediencie

160 g
cestoviny
3 ks
žĺtok
100 g
slanina
50 g
parmezán
trochu
olivový olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v slanej vriacej vode. Medzitým si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú slaninu.
 
2.
V miske zmiešame žĺtky, parmezán, soľ a korenie. Pridáme trochu vody z cestovín a zmes premiešame. Pridáme slaninu a scedené cestoviny. Podávame posypané zvyšným parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Špagety carbonara
Žiadna smotana, žiadna praženica! Takto varí špagety CARBONARA najznámejší šéfkuchár. Vždy užasne krémové a hotové behom pár minút
Tak jemné, krémové a predsa bez smotany! Tajomstvo šéfkuchára, ako pripraviť vždy dokonalé Carbonara.
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Recept na pravé špagety Carbonara - budete prekvapení, čo do nich vôbec nepatrí
Budete prekvapení, čo do nich vôbec nepatrí: Recept na pravé špagety Carbonara
Špagety Carbonara patria medzi najznámejšie a najobľúbenejšie cestoviny. Sú rýchle, chutné a tak krásne...