Pridať recept

Piškótový koláč s kiwi

6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

3 ks
vajce
200 g
práškový cukor
100 ml
vlažná voda
100 ml
olej
220 g
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Krém

2 ks
kyslá pochúťková smotana
1 balíček
vanilkový cukor
1 téglik
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky
3 ks
kiwi

postup

1.
Žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame olej a vodu. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou.
 
2.
Piškótu upečieme vo vyhriatej rúre a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme smotanový krém. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a pomaly primiešame ku kyslej smotane. Dochutíme ho vanilkovým cukrom a poriadne premiešame.
3.
Piškótu potrieme smotanovým krémom a na vrch poukladáme plátky ošúpané kiwi. Koláč vložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať