Pridať recept

Piškótová torta s ovocím

8
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

30 ks
cukrárenské piškóty
500 ml
plnotučné mlieko
1 ks
vanilkový lusk
6 ks
žĺtok
6
želatína
170 g
krupicový cukor
500 ml
smotana na šľahanie
250 g
biela čokoláda
50 g
mandľový likér

Na ozdobu

200 g
maliny
trochu
čerstvá mäta

postup

1.
Okraje a taktiež dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a obložíme cukrárenskými piškótami. Do mlieka pridáme dužinu z vanilkového lusku s cukrom a privedieme ho k varu.
 
2.
Na približne 10 minút namočíme plátky želatíny do studenej vody. Potom ich vyžmýkame. Rozšľahané žĺtky za stáleho miešania prilejeme k mlieku a ihneď pridáme aj želatínové plátky. Všetko premiešame a privedieme takmer k varu a potom mlieko z ohňa stiahneme. Pridáme na kúsky rozlámanú bielu čokoládu a nakoniec prilejeme likér.
3.
Pripravený krém vylejeme do formy a vložíme ju stuhnúť na noc do chladničky. Pred podávaním ju ozdobíme mašľou, čerstvými malinami a mätou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
helkajakubikova
28.8.2015 14:13 | |
+2 -0
ten recept je trochu domotaný a nejasný. Treba jasne napísať, či sa piškótami obkladajú len boky alebo aj dno. Zo surovín vypadla šľahačka- kde a kedy a v akom stave sa pridáva? Aký je priemer formy do ktorej sa torta robí, zda sa, že veľmi malý, lebo v bežnej tortovej forme to nedopadlo dobre, nakoľko plnky bolo málo a piškóty z nej trčali von. :(
julka009
28.8.2015 14:01 | |
+0 -0
a tu slahačku ste kde dali?!!!!!!!