Pridať recept

Makové šúľance

ingrediencie

1 kg
zemiaky
300 g
hrubá múka
1 ks
vajce
maslo na poliatie
mletý mak
cukor práškový

postup

Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí očistíme a prelisujeme. Zmiešame s múkou a vajíčkom. Cesto vytvarujeme do tvaru valčeka a odkrajujeme tenké kolečka, z ktorých odkrajujeme ešte menšie kúsky. Tie potom ručne šúláme a hádžeme do vriacej osolenej vody. Keď šúľance vyplávu na vrch, scedíme ich a vložíme do hrnca. Pridáme maslo a podľa chuti môžme dať mak alebo lekvár.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mak
Toto sa stane, ak zjeme veľa maku! Môžeme sa otráviť?
Mak je bežne dostupná potravina v našich končinách. Napriek jeho širokému využitiu v kuchyni, má však aj...
Zemiakové lokše
Zemiakové cesto a finty, ako ho nepokaziť! Vychutnajte si tradičné pochúťky po celý rok
Zemiakové cesto je poklad v kuchyni – urobíte z neho všetko od chleba až po ovocné guľky.
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie šúľance: Stačí urobiť túto vec a už sa nikdy nebudú lepiť!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie šúľance: Stačí urobiť túto vec a už sa nikdy nebudú lepiť!
Výborný piatkový obed, ktorým potešíte celú rodinu. Vyberte si z našej sladkej ponuky overených receptov...
Lepenice
Len málo ľudí robí ešte tento recept! Ak máte doma zemiaky, urobte si LEPENICE! Toto zemiakové jedlo chutí všetkým a sýta večera je hotová do pol hodiny
Nemáte čas po práci na zdĺhavé varenie? Pripravte si spolu s nami toto fantastické jedlo a nasýtite celú...
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Na Troch kráľov už máme všetci sladkého akurát dosť. Ale čo tak obzrieť sa do minulosti, kedy gazdinky...