Pridať recept

Pudingový koláč

ingrediencie

Cesto

6 ks
vajce
130 g
hladká múka
250 ml
voda
125 ml
Cera

Pudingový krém

500 ml
mlieko
250 g
maslo
2 balíčky
Zlatý klas

Citrónová poleva

150 g
práškový cukor
2 PL
citrónová šťava
1 PL
horúca voda

postup

1.
Tuk vložíme do vlažnej vody, pridáme štipku soli a počkáme, kým sa neroztopí. Primiešame múku a zmes stále varíme. Potom ju odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Do vlažnej zmesi vmiešame vajíčka a cesto vylejeme na dva plechy vymastené tukom. Pečieme pri teplote 200°C približne 10 minút.
 
2.
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Do vychaladnutého pudingu primiešame maslo a vymiešame hustý pudingový krém.
3.
Upečené pláty cesta necháme vychladnúť a potom ich spojíme pudingovým krémom. Koláč polejeme citrónovou polevou a vložíme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ho nakrájame na úhladné kocky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Juhoslovanský krémeš
Juhoslovanský krémeš: Dokonalé splynutie orechového cesta a pudingového krému
Krémeše existujú v rôznych podobách. Tento je skutočne krásny a navyše v sebe ukrýva delikátny orechový korpus.
Fantastické medové rezy
Vianočná bleskovka, žiadne vaľkanie! Tento recept na medový krémeš priniesla kamarátka z Maďarska a nemá chybu!
Prinášame tradičný recept na medový krémeš priamo od našich južných susedov. Výborný koláč, ktorý...
Jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta
Ohromný jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta, oveľa lepší ako klasický! VIDEORECEPT
Výborný jablkovo-orechový krémeš, ktorý schová do vrecka aj ten tradičný.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.