Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kávové rezy

8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
Bebe sušienky tmavé
1 KL
mletá káva
80 g
maslo
1 PL
voda

Plnka

1 PL
instantná káva
1 PL
voda
4 plátky
želatína
2 ks
vajce
130 ml
mlieko
1/3 hrnček
kakao
70 g
horká čokoláda
8 PL
kryštálový cukor

postup

1.
Sušienky rozmrvíme buď v mixéri alebo pomocou valčeka. Nasypeme ich do misy, primiešame cukor, kávu a zmäknuté maslo. Plech vyplníme sušienkovou hmotou, dobre ju zatlačíme a vložíme na hodinu do chladničky.
2.
Medzitým si dáme vyhriať rúru na 190°C. Dáme do nej piecť sušienkový korpus a po 5 minútach pečenia teplotu znížime na 165°C a dopečieme.
3.
V hrnčeku zmiešame kávu, vodu a želatínu, ktorú necháme napučať. V ohňovzdornej miske zmiešame žĺtok s mliekom, pridáme 3 lyžice cukru a kakao. Zmes v mise šľaháme vo vodnom kúpeli na hustý krém.
4.
Potom primiešame želatínu a miešame kým sa nerozpustí. Pridáme rozlámanú čokoládu a aj tú necháme rozpustiť. Nakoniec ju necháme vychladnúť a keď je úplne chladná primiešame tuhý sneh s bielkov a cukru.
5.
Hotový krém navrstvíme na upečený sušienkový korpus a dáme ho na noc stuhnúť do chladničky. Pred podávaním koláč nakrájame na kocky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Stuffing
Ačokča
Ačokča
Nepoznáte ačokču ? Ačokča nazývaná aj paprikouhorka je v našich záhradách pomerne novou zeleninou. Pôvodne bola...
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...