Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kávové rezy

8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
Bebe sušienky tmavé
1 KL
mletá káva
80 g
maslo
1 PL
voda

Plnka

1 PL
instantná káva
1 PL
voda
4 plátky
želatína
2 ks
vajce
130 ml
mlieko
1/3 hrnček
kakao
70 g
horká čokoláda
8 PL
kryštálový cukor

postup

1.
Sušienky rozmrvíme buď v mixéri alebo pomocou valčeka. Nasypeme ich do misy, primiešame cukor, kávu a zmäknuté maslo. Plech vyplníme sušienkovou hmotou, dobre ju zatlačíme a vložíme na hodinu do chladničky.
2.
Medzitým si dáme vyhriať rúru na 190°C. Dáme do nej piecť sušienkový korpus a po 5 minútach pečenia teplotu znížime na 165°C a dopečieme.
3.
V hrnčeku zmiešame kávu, vodu a želatínu, ktorú necháme napučať. V ohňovzdornej miske zmiešame žĺtok s mliekom, pridáme 3 lyžice cukru a kakao. Zmes v mise šľaháme vo vodnom kúpeli na hustý krém.
4.
Potom primiešame želatínu a miešame kým sa nerozpustí. Pridáme rozlámanú čokoládu a aj tú necháme rozpustiť. Nakoniec ju necháme vychladnúť a keď je úplne chladná primiešame tuhý sneh s bielkov a cukru.
5.
Hotový krém navrstvíme na upečený sušienkový korpus a dáme ho na noc stuhnúť do chladničky. Pred podávaním koláč nakrájame na kocky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...
Plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.