Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kávové rezy

8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
Bebe sušienky tmavé
1 KL
mletá káva
80 g
maslo
1 PL
voda

Plnka

1 PL
instantná káva
1 PL
voda
4 plátky
želatína
2 ks
vajce
130 ml
mlieko
1/3 hrnček
kakao
70 g
horká čokoláda
8 PL
kryštálový cukor

postup

1.
Sušienky rozmrvíme buď v mixéri alebo pomocou valčeka. Nasypeme ich do misy, primiešame cukor, kávu a zmäknuté maslo. Plech vyplníme sušienkovou hmotou, dobre ju zatlačíme a vložíme na hodinu do chladničky.
2.
Medzitým si dáme vyhriať rúru na 190°C. Dáme do nej piecť sušienkový korpus a po 5 minútach pečenia teplotu znížime na 165°C a dopečieme.
3.
V hrnčeku zmiešame kávu, vodu a želatínu, ktorú necháme napučať. V ohňovzdornej miske zmiešame žĺtok s mliekom, pridáme 3 lyžice cukru a kakao. Zmes v mise šľaháme vo vodnom kúpeli na hustý krém.
4.
Potom primiešame želatínu a miešame kým sa nerozpustí. Pridáme rozlámanú čokoládu a aj tú necháme rozpustiť. Nakoniec ju necháme vychladnúť a keď je úplne chladná primiešame tuhý sneh s bielkov a cukru.
5.
Hotový krém navrstvíme na upečený sušienkový korpus a dáme ho na noc stuhnúť do chladničky. Pred podávaním koláč nakrájame na kocky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...