Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šišky zo zemiakového cesta

ingrediencie

42 g
kvasnice
400 g
uvarené zemiaky
1 PL
cukor
250 ml
mlieko
60 g
roztopené maslo
500 g
polohrubá múka
3 ks
žltka
1 ČL
nastrúhaná citrónová kôra
1 PL
um
štipiek
soľ

na obalenie

podľa chuti
škoricový cukor DrOetker

na vysmážanie

trochu
oleja

postup

1.
Uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme múku, štipku soli, rozpustené maslo, postrúhanú citrónovú kôru, kvások - ktorý sme si pripravili z mlieka jednej polievkovej lyžice múky a čerstvého droždia. Na záver primiešame žĺtky, um a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste 1 hodinu odpočívať. Po hodine cesto preložíme na pomúčenú doskua povykrajujeme šišky, šišky môžme aj naplniť ľubovolnou plnkou a vysmážame ich na rozpálenom oleji. Ešte horúce položíme na papierový obrúsok aby sme sa zbavili prebytočného tuku a obaľujeme v škoricovom cukre:-)
2.
Šišky vysmážame v dostatočnom množstve oleja, musia plávať. Najskôr ich vložíme do rozpáleného oleja, prikryjeme pokrievkou a pomalej chvílke otočíme a už smažíme bez pokrievky, takto budú šišky krásne nadýchané a s krásnou čiarkou cez stred:-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
severna
3.2.2015 23:29 | |
+8 -5
tak skus bez komentara vyprazat sisky na detailoch
severna
24.1.2015 00:05 | |
+13 -9
na vysmazanie trocha oleja a potom ze-musia plavat.....
Stanci15
2.2.2015 10:33 | |
+12 -7
toto sú také detaily...každý vieme ako vyzerá vysmážanie šišiek... načo to komentovať?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...