Pridať recept

Smotanová sviečková

ingrediencie

700 g
sviečkovica
50 g
slanina
100 g
koreňová zelenina
60 g
maslo
4 ks
čierne celé korenie
2 ks
nové korenie
1 ks
bobkový list
3 dl
kyslá smotana
30 g
hladká múka
1 ks
cibuľa
podľa chuti
tymián, citrónová kôra, šťava z polovice citróna

postup

1.
Sviečkovicu prešpikujeme slaninou, potrieme zo všetkých strán roztopeným maslom, položíme na pekáč, ktorý sme pokryli pokrájanou koreňovou zeleninou a cibuľou.
 
2.
Povrch tiež prikryjeme koreňovou zeleninou a všetko necháme odležať v chlade 1 až 2 dni. Potom dáme pekáč do rúry, a keď sa maslo zohreje, pridáme citrónovú kôru a všetky koreniny, trochu podlejeme a upečieme.
3.
Upečené mäso pokrájame. Šťavu precedíme, zeleninu pretrieme, vložíme späť, do šťavy prilejeme smotanu, ktorú sme rozmiešali s múkou a citrónovú šťavu a povaríme. Podávame s knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať