Pridať recept

Slivkový nákyp z ryže

Crumble with berries, oatmeal and nuts on a concrete background
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

180 g
ryža
1 liter
mlieko
3 kocky
cukor
80 g
maslo
120 g
cukor práškový
4 ks
vaječný žĺtok
40 ks
mandle
5 ks
bielok
400 g
vykôstkované slivky
30 g
kandizované ovocie
20 g
hrozienka
20 g
maslo na vymastenie
20 g
strúhanka na vysypanie formy
podľa chuti
soľ, vanilkový cukor, citrónová kôra, škoricový cukor

postup

1.

Ryžu uvaríme v mlieku s 3 kockami cukru, štipkou soli do mäkka a potom ju necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme práškový a vanilkový cukor, žĺtky, trochu postrúhanej kôry a miešame asi 10 minút. Nakoniec primiešame ryžu, zomleté mandle a sneh. 

 
2.

Polovicu zmesi nalejeme do vymastenej a vysypanej formy, posypeme ju kandizovaným ovocím, hrozienkami a pokrájanými slivkami, škoricovým cukrom a na to navrstvíme druhú polovicu zmesi. Na vrch poukladáme slivky a pečieme v rúre asi 50 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rice
Všetci ju máme doma, ale len málokto vie, ktorá je najzdravšia: Táto jedna neobsahuje tuk a vôbec sa nelepí! VIDEO
Ktorá je najzdravšia a podľa čoho vyberať? Ak máte radi ryžu, toto by ste mali vedieť.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...