Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

České dolky s lekvárom, tvarohom a kyslou smotanou

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
50 g
práškový cukor
50 g
maslo
4 dl
mlieko
20 g
droždie
1 ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
soľ, citrónová kôra, masť na vyprážanie

PLNKA

podľa chuti
lekvár, tvaroh, kyslá smotana

postup

1.
Preosiatu múku, trochu osolíme, pridáme cukor, postrúhanú kôru, z droždia pripravený kvások, vlažné mlieko so žĺtkami a s rozohriatym maslom a všetko spolu vymiešame a necháme vykysnúť.
2.
Z vykysnutého cesta vykrajujeme lyžicou rovnaké kúsky, ktoré sformujeme do tvaru bochníčka, dáme ich na vymastený plech a necháme vykysnúť.
3.
Potom ich rukou roztlačíme, v horúcej rúre rýchlo osušíme a postupne vkladáme do panvice z rozpálenou masťou, kde ich z obidvoch strán vypražíme do červena. Trochu vychladnuté potrieme lekvárom, posypeme tvarohom a prelejeme kyslou smotanou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.