Pridať recept

Hrášková polievka

ingrediencie

500 g
mrazený hrášok
1,2 litre
kurací vývar
1 ks
cibuľa
100 g
maslo
200 ml
smotana
2 PL
kyslá smotana
1 ks
pór
1 ČL
cukor
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Bielu časť z póru nakrájame najemno a dáme ho do hrnca s rozpusteným maslom. Cibuľu nakrájame najemno a pridáme do hrnca s pórom. Hrniec prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania zeleninu podusíme. Keď zelenina zmäkne, zvýšime teplotu a prisypeme mrazený hrášok, premiešame a zalejeme vývarom aby bol hrášok ponorený. Osolíme, okoreníme a čo najrýchlejšie privedieme k varu. Varíme približne 1 minútu. Len týmto postupom dosiahneme, že hrášok nezožltne a polievka ostane krásne zelená. Všetko vlejeme do mixéra, pridáme obidva druhy smotany a mixujeme dohladka.
 
2.
Cez jemné sitko polievku precedíme do čistého hrnca. Polievku krátko prihrejeme a v prípade potreby zriedime s horúcim vývarom. Dochutíme soľou, korením a cukrom. Na tanieri môžeme dozdobiť mätou a servírujeme s opečeným chlebíkom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať