Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldový závin s jablkami, orechami a tofu

ingrediencie

Cesto

200 g
špaldová hladká múka
100 ml
sójové mlieko
2 PL
olej
1 ks
vajce
1 PL
trstinový cukor
1 KL
sušené droždie

Jablková náplň

3 ks
jablko
3 PL
granko
3 PL
strúhaný kokos

Tofu náplň

200 g
biele tofu
1 ks
vajce
2 PL
med
1 hrsť
sušené hrozienka
1 hrsť
vlašské orechy

Na potretie

2 PL
maslo

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do pekárničky dáme suroviny v tomto poradí: Mlieko, vajce, cukor, olej, múka, droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme pekárničku pracovať cca 1,5 hod. Výsledkom bude krásne spracované a vykysnuté cesto. Šikovné gazdinky môžu samozrejme cesto spracovať rukami.
2.
Na jablkovú náplň si nastrúhame jablká i so šupkou. Prebytočnú šťavu vylejeme. Na tofu náplň rozmixujeme tofu syr s vajíčkom a medom. Nakoniec primiešame hrozienka a posekané orechy.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, naplníme ich jablkovou a tofu náplňou.
4.
Obe cestá stočíme do závinu a preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom.
5.
Obe záviny do seba opatrne stočíme a potrieme teplou vodou.
6.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Po upečení závin hneď potrieme roztopeným maslom. Necháme poriadne vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...