Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldový závin s jablkami, orechami a tofu

ingrediencie

Cesto

200 g
špaldová hladká múka
100 ml
sójové mlieko
2 PL
olej
1 ks
vajce
1 PL
trstinový cukor
1 KL
sušené droždie

Jablková náplň

3 ks
jablko
3 PL
granko
3 PL
strúhaný kokos

Tofu náplň

200 g
biele tofu
1 ks
vajce
2 PL
med
1 hrsť
sušené hrozienka
1 hrsť
vlašské orechy

Na potretie

2 PL
maslo

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do pekárničky dáme suroviny v tomto poradí: Mlieko, vajce, cukor, olej, múka, droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme pekárničku pracovať cca 1,5 hod. Výsledkom bude krásne spracované a vykysnuté cesto. Šikovné gazdinky môžu samozrejme cesto spracovať rukami.
2.
Na jablkovú náplň si nastrúhame jablká i so šupkou. Prebytočnú šťavu vylejeme. Na tofu náplň rozmixujeme tofu syr s vajíčkom a medom. Nakoniec primiešame hrozienka a posekané orechy.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, naplníme ich jablkovou a tofu náplňou.
4.
Obe cestá stočíme do závinu a preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom.
5.
Obe záviny do seba opatrne stočíme a potrieme teplou vodou.
6.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Po upečení závin hneď potrieme roztopeným maslom. Necháme poriadne vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...