Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Hokkaido koláč z orechovo-vločkového cesta

ingrediencie

Cesto

100 g
ovsené vločky
50 g
vlašské orechy
70 g
maslo
2 PL
trstinový cukor
1 KL
jablkový ocot
2 PL
slivkový lekvár

Náplň

1 ks
tekvica hokkaido
200 g
biele tofu
1 ks
banán
2 PL
med
orechy na ozdobu

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. Ovsené vločky a orechy rozmixujeme na hladký prášok, pridáme maslo, cukor, ocot a spracujeme rukami alebo v robote tuhé cesto.
2.
Tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme a natlačíme do neho cesto. Okraje zdvihneme, aby nám náplň nevytiekla. Dáme piecť do rúry na 10 minút pri teplote 180 stupňov.
3.
Na náplň si v mixéri zmiešame uvarenú tekvicu, tofu syr, med/cukor a banán.
4.
Ak sa nám bude zdať náplň málo sladká, pridáme viac medu. Ak bude zase naopak príliš riedka, zahustíme pomletými orechami alebo solamylom (stačí 1 PL).
7.
Vrch ozdobíme orechami a dáme znovu zapiecť na 20 minút. Pečieme pri teplote 200 stupňov.
8.
Koláč necháme poriadne vychladnúť, ale najlepší je i tak až po 2 dňoch, keď cesto krásne zmäkne. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...