Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Hokkaido koláč z orechovo-vločkového cesta

ingrediencie

Cesto

100 g
ovsené vločky
50 g
vlašské orechy
70 g
maslo
2 PL
trstinový cukor
1 KL
jablkový ocot
2 PL
slivkový lekvár

Náplň

1 ks
tekvica hokkaido
200 g
biele tofu
1 ks
banán
2 PL
med
orechy na ozdobu

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. Ovsené vločky a orechy rozmixujeme na hladký prášok, pridáme maslo, cukor, ocot a spracujeme rukami alebo v robote tuhé cesto.
2.
Tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme a natlačíme do neho cesto. Okraje zdvihneme, aby nám náplň nevytiekla. Dáme piecť do rúry na 10 minút pri teplote 180 stupňov.
3.
Na náplň si v mixéri zmiešame uvarenú tekvicu, tofu syr, med/cukor a banán.
4.
Ak sa nám bude zdať náplň málo sladká, pridáme viac medu. Ak bude zase naopak príliš riedka, zahustíme pomletými orechami alebo solamylom (stačí 1 PL).
7.
Vrch ozdobíme orechami a dáme znovu zapiecť na 20 minút. Pečieme pri teplote 200 stupňov.
8.
Koláč necháme poriadne vychladnúť, ale najlepší je i tak až po 2 dňoch, keď cesto krásne zmäkne. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...