Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hráškový prívarok

ingrediencie

400 g
hrach
10 g
cukor
40 g
maslo
30 g
hladká múka
trochu
voda
podľa chuti
soľ
trochu
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.

Vylúpaný hrášok dáme variť do vriacej vody. Z masla a múky urobíme bledú zápražku, pridáme ju do uvareného hrášku, posolíme, osladíme a povaríme.

2.

Nakoniec pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať.

3.

Môžeme použiť aj mrazený hrášok, prípadne konzervovaný. Ten však len krátko povaríme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.