Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hráškový prívarok

ingrediencie

400 g
hrach
10 g
cukor
40 g
maslo
30 g
hladká múka
trochu
voda
podľa chuti
soľ
trochu
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.

Vylúpaný hrášok dáme variť do vriacej vody. Z masla a múky urobíme bledú zápražku, pridáme ju do uvareného hrášku, posolíme, osladíme a povaríme.

2.

Nakoniec pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať.

3.

Môžeme použiť aj mrazený hrášok, prípadne konzervovaný. Ten však len krátko povaríme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.