Pridať recept

Hráškový prívarok

ingrediencie

400 g
hrach
40 g
maslo
30 g
hladká múka
1/2 liter
voda
podľa chuti
soľ
10 g
cukor
trochu
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.

Vylúpaný hrášok dáme variť do vriacej vody. Z masla a múky urobíme bledú zápražku, pridáme ju do uvareného hrášku, posolíme, osladíme a nakoniec rozmixujeme.

 
2.

Ozdobíme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťkou.

3.

Môžeme použiť aj mrazený hrášok, prípadne konzervovaný. Ten však len krátko povaríme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.