Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie na paprike

ingrediencie

1 kg
teľacie pliecko
250 ml
smotana
3 ks
cibuľa
2 ks
bobkový list
1 PL
paradajkový pretlak
2 PL
mletá sladká paprika
1,2 litre
kurací vývar
2 PL
maslo
4 PL
maslo
trochu
celé čierne korenie
trochu
celé nové korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
4 PL
hladká múka

postup

1.
V hrnci si rozpustíme trochu masla, pridáme najemno nakrájanú cibuľku a necháme zružovieť. V hrnci uvaríme vodu a mäso nakrájame na väčšie kúsky, ktoré varíme vo vriacej vode asi 2 minúty. Mäso potom precedíme. Mäso vo vriacej vode blanšírujeme preto, aby sa zrazené bielkoviny z mäsa nedostali do omáčky.
2.
V hrnci si znova rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a necháme zružovieť. Pridáme mletú papriku a paradajkový pretlak. Necháme chvíľku orestovať a pridáme zblanžšrované mäso. Osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom len tak aby mäso bolo ponorené. Pridáme korenie a necháme dusiť pod pokrievkou domäkka. Občas všetko premiešame a v prípade potreby dolejeme vývarom.
3.
Keď nám mäso začne mäknúť, omáčku zahustíme studenou zápražkou a necháme povariť aspoň 10-15 minút. Mäkké mäso z omáčky vytiahneme, do omáčky prilejeme smotanu a asi minútu povaríme. Všetko potom rozmixujeme. Omáčku potom precedíme späť do hrnca na mäso a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.