Pridať recept

Roastbeef

ingrediencie

1,5 kg
roštenka
3 PL
horčica
100 ml
worcesterská omáčka
100 ml
rastlinný olej
2 PL
maslo
trochu
nahrubo drvené korenie

postup

1.
Roštenku očistíme, odblaníme a zviažeme kuchynským motúzkom, aby dostala tvar valca. Podľa chuti osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a všetko do mäsa dôkladne vmasírujeme. Mäso ešte pokvapkáme worcesterovou omáčkou. Takto namarinádovanú roštenku necháme odležať cez noc v chladničke. Potom roštenku vytiahneme z chladničky a ešte hodinu necháme odpočívať pri izbovej teplote.
 
2.
Na rozpálenú panvicu vlejeme olej a mäso na ňom sprudka opečieme zo všetkých strán dohneda. Potom ho premiestnime na plech, vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 35 minút. Hotový roastbeef vyberieme z rúry, odstránime motúzok a ihneď potierame rozpusteným maslom. Necháme na plechu odpočinúť 10 minút. Roastbeef nakrájame na tenké plátky a podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...