Pridať recept

Králik na horčici

ingrediencie

4 ks
králičie stehno
40 g
špek alebo slanina
2 PL
dijonská horčica
4 PL
rastlinný olej
1 ks
cibuľa
800 ml
kurací vývar
100 ml
suché biele víno
2 PL
maslová zápražka
2 PL
kyslá smotana
1 ks
mrkva
1 ks
zeler
1 vetvička
rozmarín
100 ml
smotana
2 PL
maslo
trochu
biele korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Jednotlivé kúsky králika prešpikujeme špekom alebo slaninou, osolíme a okoreníme. V hrnci rozpálime olej a králika opečieme zo všetkých strán dozlatista. Mäso vyberieme. Do výpeku pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu, zeler, cibuľu a pár a chvíľku všetko spoločne restujeme asi 3 - 4 minúty. Prilejeme biele víno a necháme ho odpariť. Opečené kúsky králika opäť vrátime do hrnca a pridáme vetvičku rozmarínu a do 2/3 mäsa zalejeme kuracím vývarom. Privedieme k varu a zmiernime plameň a dusíme približne 45 - 50 minút.
 
2.
Mäkké mäso opatrne vyberieme z hrnca. Omáčku precedíme cez jemné sitko, ale zeleninu nevyberáme, zahustíme 2 lyžicami maslovej zápražky a prevaríme na miernom ohni aspoň 10 minút. Dochutíme soľou a korením, pridáme dijonskú horčicu, kyslú aj sladkú smotanu a 1 minútu povaríme, premiešame, stiahneme z ohňa a pridáme kúsky králika a môžeme servírovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať