Pridať recept

Hovädzia pečienka na smotane so slaninou

Hovädzia pečienka na smotane so slaninou
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

800 g
hovädzie mäso zadné
50 g
slanina
120 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
1 ks
bobkový list
2 ks
nové korenie
4 ks
čierne korenie
20 g
hladká múka
3 dl
kyslá smotana
2 PL
biele víno
5 g
kryštálový cukor
podľa chuti
tymián, šťava z polovice citróna, ocot, soľ

postup

1.
Na masti opražíme pokrájanú cibuľu a zeleninu, pokrájanú na kolieska. Pridáme všetky koreniny a zalejeme polievkou z kostí.
 
2.
Do tohto základu vložíme mäso prešpikované slaninou, prikryjeme a dusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame. Mäkké mäso vložíme do rúry, aby sčervenelo.
3.
Potom ho vyberieme a pokrájame. Šťavu vydusíme na tuk, zeleninu pretrieme, zasypeme múkou, podusíme, zalejeme polievkou, rozšľahanou smotanou a citrónovou šťavou, pridáme víno a povaríme.
4.
Nakoniec podľa chuti osolíme, okyslíme a osladíme cukrom. Hotovú omáčku prelejeme na pokrájané mäso.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať