Pridať recept

Krehký koláč s dusenými jablkami

ingrediencie

280 g
hladká múka
200 g
maslo
70 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
3 PL
biele víno
1 ks
vajce na potretie
4 ks
jablko
40 g
cukor
50 g
postrúhané orechy
podľa chuti
vanilkový cukor, citrónová kôra, na hrot noža amónia

postup

1.
Do múky na doske zamiešame cukor, amónium, postrúhanú kôru a vanilkový cukor. Potom do zmesi rozsekáme maslo, v sterde spravíme jamku, nalejeme do nej víno a žĺtok a vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladna stuhnúť.
 
2.
Cesto rozdelíme na dva diely, vyvaľkáme a spodkom tortovej formy vykrojíme dva kruhy. Jeden vložíme do suchej tortovej formy, z odkrojeného cesta urobíme dookola valček, do stredu rozotrieme udusené, postrúhané jablká s cukrom a postrúhanými orechmi, druhým kruhom cesta prikryjeme, povrch potrieme vajcom a upečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať