Sviečkovica so šampiňónmi
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
sviečkovica
50
g
slanina
50
g
masť
1
ks
cibuľa
120
g
koreňová zelenina
1
ks
bobkový list
2
ks
nové korenie
4
ks
celé čierne korenie
50
g
hladká múka
3
dl
kyslá smotana
250
g
šampiňóny
podľa chuti
soľ, olej na opečenie, tymián, kúsok citrónovej kôra, biele víno, cukor, ocot
postup
1.
Sviečkovicu prešpikujeme slaninou, osolíme a prudko opečieme zo všetkých strán na oleji. Na časti masti opražíme pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, pridáme bokový list, korenie, tymián, citrónovú kôru, zalejeme vývarom, osolíme a povaríme.
2.
Do tohto základu vložíme sviečkovicu a prikryté dusíme v rúre. Počas dusenia mäso obrátime. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme svetlou zápražkou, pripravenou so zvyškom masti a múky, povaríme a zjemníme smotanou.
3.
Omáčku zlepšíme vínom, pridáme trochu cukru a octu, znovu povaríme a precedíme. Nakoniec pridáme šampiňóny podusené na masti. Mäso pokrájame, urovnáme na misu, obložíme šampiňónmi.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.