Pridať recept

Sviečkovica so šampiňónmi

ingrediencie

600 g
sviečkovica
50 g
slanina
50 g
masť
1 ks
cibuľa
120 g
koreňová zelenina
1 ks
bobkový list
2 ks
nové korenie
4 ks
celé čierne korenie
50 g
hladká múka
3 dl
kyslá smotana
250 g
šampiňóny
podľa chuti
soľ, olej na opečenie, tymián, kúsok citrónovej kôra, biele víno, cukor, ocot

postup

1.
Sviečkovicu prešpikujeme slaninou, osolíme a prudko opečieme zo všetkých strán na oleji. Na časti masti opražíme pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, pridáme bokový list, korenie, tymián, citrónovú kôru, zalejeme vývarom, osolíme a povaríme.
 
2.
Do tohto základu vložíme sviečkovicu a prikryté dusíme v rúre. Počas dusenia mäso obrátime. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme svetlou zápražkou, pripravenou so zvyškom masti a múky, povaríme a zjemníme smotanou.
3.
Omáčku zlepšíme vínom, pridáme trochu cukru a octu, znovu povaríme a precedíme. Nakoniec pridáme šampiňóny podusené na masti. Mäso pokrájame, urovnáme na misu, obložíme šampiňónmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať