Koňaková torta
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
mandle
5
PL
koňak
7
ks
žĺtok
120
g
práškový cukor
4
ks
bielok
100
g
hrubá múka
100
g
hrozienka
50
g
kandizované ovocie
margarin na vymastenie
múka na vysypanie
podľa chuti
postrúhaná čokoláda
trochu
šľahačka na ozdobenie
PLNKA
2,5
dl
šľahačková smotana
3
PL
koňak
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Zomleté mandle premiešame s koňakom.
2.
Pridáme žĺtky, po lyžiciach cukor a vymiešame do peny.
3.
Nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov, múku, hrozienka a pokrájané kandizované ovocie.
4.
Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej okrúhlej formy.
5.
Pečieme ho v rúre asi 50 minút.
6.
PLNKA : Smotanu ušľaháme do tuha, zľahka do nej zamiešame vanilkový cukor a po kvapkách koňak.
7.
Vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely, naplníme ich plnkou, povrch potrieme tiež plnkou a vrch ozdobíme postrúhanou čokoládou a šľahačkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.