Pridať recept

Koňaková torta

ingrediencie

100 g
mandle
5 PL
koňak
7 ks
žĺtok
120 g
práškový cukor
4 ks
bielok
100 g
hrubá múka
100 g
hrozienka
50 g
kandizované ovocie
margarin na vymastenie
múka na vysypanie
podľa chuti
postrúhaná čokoláda
trochu
šľahačka na ozdobenie

PLNKA

2,5 dl
šľahačková smotana
3 PL
koňak
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.

Zomleté mandle premiešame s koňakom. 

 
2.

Pridáme žĺtky, po lyžiciach cukor a vymiešame do peny.

3.

Nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov, múku, hrozienka a pokrájané kandizované ovocie.

4.

Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej okrúhlej formy.

5.

Pečieme ho v rúre asi 50 minút.

6.

PLNKA : Smotanu ušľaháme do tuha, zľahka do nej zamiešame vanilkový cukor a po kvapkách koňak.

7.

Vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely, naplníme ich plnkou, povrch potrieme tiež plnkou a vrch ozdobíme postrúhanou čokoládou a šľahačkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať