Pridať recept

Kokosová torta bez múky

12
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
mleté mandle
70 g
nesladené kakao
50 ml
kokosové mlieko
1 PL
kokosový olej
80 g
kokosový cukor
2 ks
vajce
mletá vanilka
1 ČL
citrónová šťava
štipiek
soľ

Kokosová plnka

60 g
mletý kokos
20 g
mleté mandle
1 PL
kokosový olej
1
agávový sirup
40 ml
kokosové mlieko

Poleva

100 ml
kokosové mlieko
50 g
horká čokoláda min 85 kakaa

postup

1.
Tortovú formu vymastíme kokosovým olejom. Vo väčšej miske premiešame sypké ingrediencie na prípravu korpusu. V druhej miske vymiešame vajcia, kokosový olej a kokosové mlieko. Ingrediencie z oboch misiek zmiešame, pridáme vanilku, štipku soli a citrónovú šťavu podľa chuti. Ak je cesto priveľmi tuhé, rozriedime ho kokosovým mliekom. V rúre predhriatej na 180 °C pečieme 20 minút. Spravíme test špáradlom, a ak je korpus hotový, vyberieme ho a dáme vychladnúť.
 
2.
Medzitým zmiešame všetky ingrediencie na plnku. Opatrne ju natrieme na vychladnutý korpus. Čokoládu rozpustíme v kokosovom mlieku a ešte teplú ju rozotrieme na kokosovú vrstvu. Tortu dáme na niekoľko hodín do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
11.3.2015 17:09 | |
+0 -0
V tom plátku je chyba. Agávový sirup je tekutý, tak by tam malo byť polievková lyžica a nie plátok teda. V rovnakom pomere ako agávový sirup sa môže použiť aj med, sladia rovnako
Anonymný nick
5.2.2015 19:34 | |
+3 -0
Dobrý deň, prosím poraďte mi čo znamená plátok agáve sirupu? ak by som to chcela nahradiť medom, tak koľko by to asi bolo PL? Ďakujem! :)